Unió Excursionista Prats de Lluçanès

La Ferrada Teresina

Ferrada teresina (16)pDissabte 12 de maig de 2012
Som la Montse, el Sendu, l'Anselm i la Cristina.

Sortim de Prats a 2 quarts de 4 de la tarda direcció al massís de Montserrat. El nostre objectiu : la ferrada Teresina.

El punt d’inici de la via és a l’aparcament del monestir de Santa Cecília. Després d’equipar-nos, iniciem l’aproximació a la ferrada pel camí que remunta la canal de Sant Jeroni fins que, un tros amunt, la canal es bifurca. Deixem la canal de Sant Jeroni a l’esquerra i nosaltres seguim per la canal de la dreta, coneguda com la canal del “mejillon”. Seguim avançant per aquesta canal, una mica més exigent i amb alguna cadena per remuntar alguna pendent més pronunciada, fins que trobem una indicació i unes marques blaves que ens desvien, de nou, cap a la dreta i que ens porten a l’inici de la ferrada.

Ara si doncs, ens agafem a la cadena inicial i comencem a pujar la primera paret. Després d’aquest primer tram inclinat arribem a un pont nepalí enclotat a la roca (opcional) i a un dels passos més aeris, però perfectament equipat, de la ferrada. Superat això, seguim enllaçant trams verticals i anem pujant la roca amb l’ajuda de cadenes. Al cap de poc, arribem a una petita bifurcació, on em de seguir per la via de l’esquerra, concretament per la via que descendeix pronunciadament, però abans agafem el de la dreta que amb quatre esgraons ens porta a un petit mirador.

Comencem a desgrimpar, és tracta d’un tram força vertical i encara que està equipat amb cadenes i esgraons, aquests són petits i algun col·locat de manera que et fa forçar la posició en el descens. Un cop al capdavall, seguim per un corriol que ens aproxima a la xemeneia final.

L’inici d’aquesta xemeneia és bastant estret i una mica complicat però la bona equipació permet iniciar-la perfectament. És un tram un pèl exigent però com he comentat molt ben dotat d’esgraons i cadenes que et permeten una grimpada segura. Seguint la via i al cap de poc, sortim de la canal i podem veure el punt final de la Teresina, el mirador de Sant Jeroni.

Iniciem el descens per la via més rapida, per la canal de Sant Jeroni. A l’ermita de Sant Jeroni seguim el sender que marxa cap a la dreta i on de seguida s’inicia la baixada per un camí molt intuïtiu. Agafem les torres elèctriques de referència que ens marquen el camí al llarg de tot el descens per la canal. Després d’unes quatre hores finalitza la nostra sortida.

Ferrada teresina (1)1gFerrada teresina (9)2g

Ferrada teresina (13)3gFerrada teresina (20)4g

Ferrada teresina (21)5gFerrada teresina (23)6g

 

Cristina Font (UE Prats)

 

 

 
Estas a: Inici Registre de sortides Escalada La Ferrada Teresina