Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Cresta dels Llosars

cresta de llosarsP15-16 setembre  2012

EQUIP :Carmelo i Rusi.

Sortim del refugi de Pescadors a 1970m a les 5h59m de la tarda,

Després de 5 minuts trobem un indicador que ens marca Vallibierna dreta i Coronas esquerra . Agafem el camí de Coronas ven senyalitzat ,fins la Pleta del mateix nom  a 2.230m, girem a la dreta i ara amb més pendent pugem cap el primer llac de Coronas  a 2.625m a les 7h43m on muntarem la tenda en un replà que hi ha just on surt la Canal de la brecha inferior de Llosars. Fa molt bon temps i disfrutem d’un cap vespre guapíssim i sempre diferent.

Ens llevem aviat , preparem tot el material i sortim a les 6h48m amb els frontals,avançant per un pedregar de blocs de granit. Enfilem la canal de la brecha  inferior de Llosars , pero sense arribar a dalt ,abans agafem un corredor a l’esquerra  que tal com va pujant es fa més vertical però sense cap dificultat. Sortim a la cresta i amb poca estona som a L’Argarot  S a 3030m a les 7h45m,tot i que no està catalogat com un tres mil.

Continuem per la cresta sense problemes , arribem a la Aguja Argarot a 3035m a les 8h 04m.

Podem veure les dues agulles següents i tota la cresta fins a l’Aneto,per cert molt lluny. La baixada fins l’altre bretxa es molt vertical però fàcil,i on sens presenta l’agulla més difícil . Des de la bretxa baixem uns metres per la banda de Llosars, molt descompost, just fins que ens permeti guanyar alçada amb molt de compte fins a la meitat de l’agulla, ara ens trobem una placa llisa i inclinada però amb una fissura molt bona que ens porta fins una xemeneia molt estreta i sense voler ja som al cim de l’Aguja Tchihatcheff a 3052m AD+ a les 8h30m. La baixada es una paret vertical de 40m que baixarem amb dos ràpels muntats a l’esquerra , un de 20m i un de 15m. Per pujar a la tercera agulla també tenim que baixar uns metres cap a l’esquerra i quant ens ho permeti , guanyant alçada, anant amb compte amb la mala qualitat de la roca  i tot grimpant arribem  a l’Aguja Franqueville a 3065m PD a les 10h12m. Ara toca tota la cresta que ens portarà  fins la Brecha Superior de Llosars, no guanya alçada però si que es molt entretinguda pels enormes blocs que em d’ anar sortejant, just a la bretxa on fem un ràpel de 15m fins al coll a 3059m. Ara la cresta canvia completament i es posa molt vertical amb pasos bastant alts que et fan estar molt alerta. El desnivell fins l’Aneto es de 350m per lo tant guanyem alçada ràpidament però encara amb diferents dificultats fins que arribem a l’Aguja Escudier a 3315m AD a les 12h10m. Avancem per la cresta i superem una punta per l’esquerra i una altre per la dreta per arribar a l’Aguja Daviu a 3350m F a les 12h30m. Baixem al pròxim coll , on acaba el corredor Estasen i continuem bastant vertical pero grimpant sense dificultat . Després es suavitza per arribar a l’Aneto a 3404m PD a les 12h43m, d’una manera ben elegant. Travessem  el pas de Mahoma i seguint la cresta per la banda esquerra, baixem per terreny fàcil fins a la Punta  Oliveras a 3298m F a les 1h19m,per continuar baixant no ens separem de la cresta per no trepitjar la glacera. La desgrimpada es molt delicada per les pedres. Un cop al coll de Coronas continuem descendint cap a la banda de Coronas fins al llac superior i després cap a l’inferior on tenim la tenda a les 2h58m. Desmuntem la tenda i carreguem les motxilles , reprenem el camí fins al Pont de Pescadors a les 4h47m.

 

AGUJA ARGAROT                               3035

AGUJA TCHIHATCHEFF                    3052

AGUJA FRANQUEVILLE                    3065

AGUJA ESCUDIER                             3315

AGUJA DAVIU                                      3350

ANETO                                                  3404

PUNTA OLIVERAS                              3298

Cresta de llosarsg1Cresta de llosarsG2

 

Rusi (UE Prats)

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 
Estas a: Inici Registre de sortides Alpinisme Cresta dels Llosars