Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Osona al Nanga Parbat

 

La Unió Excursionista Prats va organitzar divendres dia 9 de novembre 2011, al Centre de Cultura, i dins el marc de la Fira de Santa Llúcia, l’audiovisual-xerrada OSONA AL NANGA PARBAT, amb la presència de Quim Bretcha i Edu Sallent, dos dels components de l’expedició.

Som a l’any 1.997. Un grup de companys format per en Joan Colet, en Jordi Montanyà, en Toni Comerma, en Quim Bretcha i l’Edu Sallent es proposen escalar el Nanga Parbat, cim de 8.125 metres, una muntanya situada al Catxmir Paquistanès. Després de cinc dies d’escalada per la segona paret més alta de la Terra aconsegueixen fer el cim d’aquest gegant. Però ignoren el que els espera per baixar-ne. Sis dies etens per un descens infinit. La pèrdua d’un dels companys i el rescat in extremis d’un altre d’ells. En definitiva: una aventura de supervivència on l’Amistat, vertadera, n’és la principal protagonista.

De la història d’aquests cinc amics se n’han escrit dos llibres: “Mentre hi hagi llum” i “Per ser tan blanca”, escrits per l’Edu Sallent a l’editorial Desnivel.

L’acte va ser presentat pel president de la UEP, Jaume Calderon, i seguit per una cinquantena de persones, que van poder gaudir de les explicacions tan de l’Edu com del Quim. Els mateixos protagonistes, van destacar la notable presència de públic i el caliu amb què van ser rebuts.

 

Edu-Quim1Edu-Quim2

Edu-Quim3Edu-Quim4

 

UEPrats

 
Estas a: Inici Noticies Noticies UEP Osona al Nanga Parbat