Unió Excursionista Prats de Lluçanès

De Montserrat a L'Himalaia

Història d’una passió per a la muntanya.

 Són gairebé 45 anys de trescar, escalar i pujar muntanyes. Començant en plena adolescència, he manat construint tot un mar de colors, de crepuscles rogents de sensacions inexplicables. Em considero ric de tot això i de més coses, sempre muntanya amunt del somni d’arribar al cim. Travessant carenes he arribat fins aquí i us proposo només, a compartir aquests instants, sense pretensions, amb el convenciment que l’estona haurà valgut la pena.

Miquel Casas

 

Una seixantena de persones van assistir el dissabte 15 de desembre, a l’audiovisual De Montserrat a l’Himàlaia que la Unió Excursionista Prats va presentar de la mà de l’alpinista de Manlleu Miquel Casas, en el marc de la Fira de Santa Llúcia. En la projecció amb una tecnologia punta, en Miquel va fer un repàs de la seva llarga i interessant evolució dins el món de l’escalada i l’alpinisme i, amb això, l’evolució que aquest esport ha fet al llarg d’aquests anys –sobretot en material-, i com tots aquest canvis han influït a l’hora de proposar-se i aconseguir els diferents reptes.

L’audiovisual comença amb el Miquel escalant a Montserrat cap als anys seixanta i principis dels setanta i, a partir d’aquí, l’evolució lògica i natural que tot alpinista pot portar a terme. De Montserrat passa als Pirineus per fer el salt cap als Alps, els Andes i a l’Himàlaia on participa en un parell d’expedicions amb gent de la comarca.

 

Miquel casas1Miquel casas2

Miquel casas3Miquel casas4

 

Màrius Gorchs 

UEPrats

 
Estas a: Inici Noticies Noticies UEP De Montserrat a L'Himalaia