Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Entitat

Els orígens de la UEP es remunten a l’any 1988, quan una colla de gent aficionada al muntanyisme i a les caminades s’uneixen amb l’objectiu d’organitzar una caminada popular al poble de Prats de Lluçanès. Així, el 25 de setembre d’aquell 1988 es duia a terme la 1a Caminada Popular de Prats, amb un gran èxit de participació i també comptant amb la col·laboració de botiguers i comerciants del poble. 

De caminades populars se’n varen fer 14 edicions de periodicitat anual. Cal dir que des de la 9a edició s’organitzaren conjuntament amb el Grup Escolta Lluçanès.

 

També anualment, s’organitzava una travessa d’un recorregut més llarg, començant en indrets de comarques veïnes i acabant a Prats. La 1a, el 12 de març del 1989, va començar a St. Maurici de la Quart, altres ho van fer a Ripoll, a l’Estany,  St. Jaume de Frontanyà...

 

Una clàssica hivernal era portar una petita placa-pessebre a diversos cims del Pirineu. Actualment, i per tal de no deixar tant de material a la muntanya, aquesta sortida l’anomenem del solstici d’hivern, ja que s’escau amb els dies més curts de l’any.

 

Es varen aprovar els estatus oficials definitius pel registre d’entitats esportives de la Generalitat en l’assemblea general de socis celebrada l’11 de novembre de 1991.

Els membres de la junta i alhora socis fundadors, van ser:  Ramon Soler Pujols(president), Àngel Soler Solanich(sotspresident), Joan A.Garcia Carretero (secretari), Jaume Bosch (tresoner), Josep Armengol Costa, Jordi Amblàs Riu, Jordi Sirvent Aligué, Josep Vilella Sañas, Gemma Manuel Lopez i Luisa Mena Damas (vocals)

 

Des de bon començament es varen organitzar periòdicament, normalment coincidint amb la fira de Sta. Llúcia, diverses projeccions d’audiovisuals.

  • Anna Dablam- Jordi Pons
  • Cho Oyu- Magda Nos i Mònica Verge
  • Les allaus – El Makalú - Joan Jover 
  • Carles Vallès
  • Valentí Giró-Màgic Line
  • etc.....

  

La junta actual està formada per un president, vicepresident, secretari, tresorer, vocals i col·laboradors. Els membres de la junta són: Jaume Calderon, Jordi Rusiñol, Màrius Gorchs, Nati Casanova, Ramon Soler, Josep Vilella, Anselm Font, Joan Vall, Joan Blanqué, Josep Cornellas, Ruben Fortuny, Glòria Borralleras, Maribel Fornell i Lídia Rocadembosch.

La UEPrats disposa d’un local social al Pavelló Municipal de Prats de Lluçanès, adjunt al plafó d’escalada i al nou rocòdrom que actualment està en construcció.

 

 

UEPrats

Apartat de correus,6

08513 Prats de Lluçanès

 

 
Estas a: Inici Entitat