Unió Excursionista Prats de Lluçanès

La gallina pelada (Serra d'Ensija-Berguedà)

 gallinapeladaaaLa Gallina Pelada  (2.320m.) Diumenge 13 de febrer

Accés: Eix de Llobregat fins a Fígols. Trencall cap a Sant Corneli, Fígols i seguim la carretera fins al coll de la Creu de Fumanya.

 

Bonica matinal de muntanya a només una hora de casa; Compartim passejada els Joans, la Montse, la Maribel, el Ramon i la Glòria. 

 

Només començar a caminar ja recordem l’hivern del 2009, quan amb la colla de la UEP, vam fer una part d’aquesta ruta tot seguint el camí dels Bons Homes sota una bona nevada. Avui, malgrat començar a sota cero i trepitjant neu, ja podem albirar un bon solet.

 

Sortim del coll de la Creu de Fumanya a ¾ de 8, per la pista de la dreta que s’endinsa al bosc, la deixem i seguint un corriol per sota la línea elèctrica fins trobar el GR- 107 o camí dels Bons Homes que puja del cantó de Peguera i el seguirem una  bona estona. Passem per la masia  enrunada del Ferrús, i continuem per un corriol que s’acosta al peu de les imponents parets, tot passant per sota dels rovellats desploms de la roca gran de Ferrús i fins dalt del coll de l’Estret, on parem a esmorzar.

Abandonem el GR i ascendim al N per terreny rocós. Arribem a la carena de Roques Blanques on hi trobem força neu. Continuem tot resseguint-la fins arribar al cap de la Gallina Pelada.

Descendim acompanyats del vent i fred tot carenejant en direcció al coll Creu de Ferro (no hi ha cap creu) tot deixant el refugi Delgado Úbeda a la nostra esquerra. El coll dóna accés a un torrent sec i ple de troncs i restes d’allau que anem seguint en tot moment. Fins que a l’esquerra trobem un corriol molt marcat que passant pel mig del bosc ens mena altra vegada al coll de la Creu de Fumanya, on arriben a ¾ d’1 del migdia.

gallinapelada1agallinapelada2a

 gallinapelada3agallinapelada4a

gallinapelada5agallinapelada6a

 

Ramon i Glòria (UEP)

 

 

 

 
Estas a: Inici Registre de sortides Alpinisme La gallina pelada (Serra d'Ensija-Berguedà)