Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Prat de Cadí

canaldecristall16p SORTIDA UEP 27 FEB´11 

A les 5'30h de la matinada ens proposem sortir de Cal Xiquet a rematar la penúltima etapa dels Bons Homes. .

 

Després de recollir gent a Navàs i Berga el minibus queda amb tots els seients ocupats: 24 persones, algunes no habituals (Jordi, David,Ismael, ...)

Arribant a França van caient flocs: La nevada sembla que durarà tot el dia. Decidim mentres esmorzem a un American Bar (regentat per un sudamericà i una cuinera francesa) anar cap el Nord del Cadí, postergant inevitablement la proposta inicial, una vegada més.

I és així com anem a parar a Estana, des d'on iniciem una passejadeta per la bella serra; caminem coquetejant amb la canal i la cresta a l'horitzó. El bon temps contrasta amb el que hem deixat a França, però la grisor ja no ve de lluny. La neu progressivament va acariciant els nostres peus (alguns punyeteros porten paraneus). Després d'apropar-nos al massís reculem amb volta de ferradura, sempre seguint en Fontcalenta, que va ser en tot moment el nostre guia espontani. Poc abans de enllestir el retorn aprofitem el paratge per fer parada i dinar.

L'autocar va fer-nos passar la llarga estona del transport distreta: sortint d'esmorzar semblà com si el fre de mà donés una estrabada que ens va tenir a tothom pendent, especialment en l'accés a Estana. Al final bones sensacions per a totes i tots: trepitgem neu, compartim llaminadures, parlem pels colzes i ... caminem a l'hivern amb temperatura agradable i el temps compassiu. Fins i tot algun ensurt amb les patinades sobre gel que van captar inesperats protagonistes i moltes retines. L'hora d'arribada a casa és decent: quarts de quatre.

canalcristall1gcanalcristall2g

canalcristall3gcanalcristall3ag

canalcristall4gcanalcristall5g 

 

Rubén (UEP)

 

 
Estas a: Inici Registre de sortides Alpinisme Prat de Cadí