Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Besiberri Sud i Comaloforno

IMG_3403[1]p17-18 Agost

Som l'Anselm, el Fontca i el Joan Blanqué.  Volem anar al Besiberri Sud i al Comaloformo.  Després de valorar per on pujem, obtem per la Vall de Besiberri.

Després de parar la tenda, ens acostem al refugi de Conangles més que tot per si podiem veure la tele (recordeu el dia del Mulleres que vam supar i dormir al refugi i vàrem veure el Barça?) Doncs ja no hi ha tele al refugi, era el dia que jugava Barça- R. Madrid de la final de la copa, què hi farem a fer un bon s0par de fiambrera!!?? :  formatge, postres i un bon vinet i a dormir!. 

Ens llevem a les 6, desparem tenda i a 2/4 de 7 comencem a caminar, el dia cada cop és més tapat, encara no fa 30 minuts que caminem i sentim a tronar de fons. Comença a ploure una miqueta, però el camí puja per un bosc de faig bastant espès i no ens mullem gaire, anem pujant, ara plou, ara no plou, no ho tenim massa clar, però anem tirant endavant fins que arribem a l'estany de Besiberri 1h 45min. Aquí sortint del bosc tenim una vista magnífica,  l'estany, el refugi i el Besiberri del mig.

El dia és tapat però ja no plou, voregem l'estany i arribem a una zona on es pot acampar, un planell de gespa amb uns quants arbres....... ideal !! . Continuem.... Agoita! un rovelló, un altre ! carai si que n'hi han. Vam pensar, ja els collirem baixant. El refugi de llauna cada vegada el teniem més a prop i ens creuem amb uns que baixaven, diuen que el refugi és molt lleig i les previsions són de pluja  . Sabeu què va fer el Barça ahir? va guanyar 3 a 2 !!!! Un diu, hi va haver-hi polèmica.... vale adéu ja veurem el resum a casa. (Vàrem veure resum tota la setmana).  

Continuem, deixem el refugi a la nostra esquerra per unes pendents força dretes i poc després parem a esmorzar. Pugen 4 nois i es paren a parlar, no tenien massa clar si anirien amunt o no i al veure'ns es van animar, tema: Barça- Madrid, ja ens vàrem enterar del dit a l'ull i tota la pesca. Després d'esmorzar, ens passa un altre ruixat però dura poc. Superem un caos de rocs i blocs i arribem a un "Plateau" a uns 2700 metres a on comença una pendent molt dura i descomposta per arribar al serral dels abellers. 3h 30 min i 2890 metres. Aqui el dia canvia radicalment sol i bon temps, des d'aquí amb 20 minuts podriwm posar-nos al pic dels Abellers, 2965 metres, però nosaltres tirem a l'esquerra cap al Besiberri sud 3030 m. on hi arribem després de 4h; molt bona vista, el dia esta completament despejat, mengem, tirem fotos i cap al Comaloforno.

Obtem per fer la cresta, fins que hi ha un punt que no el tenim clar, fem un flanqueig per la seva esquerra, una grimpadeta per una paret bastant descomposta i al cap d' uns 50 minuts arribem al comaloforno 3033 m. molt satisfets.

 Baixem per la via normal fins al coll dels Abellers i d'aquí desfem la mateixa ruta de pujada. Parem a menjar una mica vora a l'estany, collim una bosseta de rovellons i avall, a fer la cerveseta al refugi de conangles. Al començament del dia, pensàvem avui amb aquest temps, poca cosa farem..... però al final va ser una jornada fantàstica d'alta muntanya !!!

 

Besiberri-Comaloforno-1Besiberri-Comaloforno-2

Besiberri-Comaloforno-3Besiberri-Comaloforno-4

  

Joan Blanqué (UEP)


 

 

 
Estas a: Inici Registre de sortides Alpinisme Besiberri Sud i Comaloforno