Unió Excursionista Prats de Lluçanès

Notícies

Caminada Popular 2015

El passat diumenge 20 de setembre, va tenir lloc una nova edició de la Caminada Popular, que darrerament organitzem un any en versió diürna, i l´altre nocturna.

La sortida i l´arribada eren al Passeig, al davant de cal Bach.

Els participants tenien dues opcions de recorregut: un de llarg de 20 km., que és el que varen fer la majoria, i un altre de més curt de 11´5 km., adreçat a la quitxalla i als menys avesats a fer  caminades llargues.            

Els recorreguts passaven pels termes municipals de Prats de Lluçanès, Sta.Creu de Joglars-Olost, St. Martí d'Albars i Lluçà.

Els punts d´interès més destacables per on  transcorria la Caminada són: santuari de Lurdes, casa i capella del Marçal, font del Marçal, balma dels Gitanos, font del Bullidor,Marcusses, goles i pont de Fumanya, el Verdaguer, pantà del Garet (espai xarxa custòdia del territori), monestir de Lluçà ( es podien visitar l´església, el claustre i les pintures romàniques), mirador del castell de Lluçà, el Vilaró, balma i font dels Bous, cal Bornac, font de Campdesoler, forn d´obra de la Casanova del Grau, font de la Teula, font de les Coves, font del Raig i font del Ramon o del Rercer.

 

Tots els punts d´interès estaven indicats, i en la majoria d´ells s´hi van posar panells explicatius amb informació de l´indret. El recorregut passava per espais d´interès paisatgístics, culturals o històrics, emblemàtics del territori.

L´itinerari resseguia diversos corriols, i passava per indrets molt interessants i poc freqüentats, alguns d´ells desconeguts per la majoria dels participants.

Vàrem comptar amb la col.laboració del Consell Comarcal d´Osona, en concepte d´activitats esportives de caràcter supramunicipal.

L´Ajuntament ens va facilitar  les fotocòpies publicitàries, i taules i cadires pels controls i avituallaments.

També vam tenir el suport de diversos voluntaris pels controls, avituallaments, i pel codicionament del recorregut, (treballs de desbrossa i marcatge)

 

A tots ells, gràcies per la seva col.laboració.

Caminada 2015 cartell

caminada2015_ (15)caminada2015_ (16)

caminada2015_ (25)caminada2015_ (26)

 

Més fotos a la GALERIA DE FOTOS:

http://www.unioexcursionistaprats.com/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=122:caminada-popular-2015&Itemid=89

 

UEP

 

Manteniment de SENDERS i PR LOCALS

Des de  fa ja gairebé un any el nostre company Ramon Ribó s’ocupa de forma voluntària del manteniment del PR-44, el sender de petit recorregut creat per la UEPrats i del qual en som responsables. A més de portar a terme una important repintada, ha calgut modificar el traçat d’algun tram a causa de la nova carretera que enllaça Vic amb Berga buscant noves alternatives de recorregut.  A aquesta feina també s’hi ha afegit la repintada dels quatre senders locals de Prats de titularitat municipal del qual també vam fer acord per mantenir-los en condicions. Donem les gràcies al Ramon i l’esperonem a continuar amb la feina ben feta i que puguem gaudir-la tots.

Ramon Noguera 

UEPrats

 

 

Fira de St.Jaume 2013

Un any més hem estat presents a la Fira per donar a conèixer l’entitat i com a punt de trobada i d’ intercanvi entre els socis. Com ja és habitual, el centre d’interès va recaure en l’exposició  de les fotografies del ja popular concurs presentades per  socis de l’entitat i votades pel públic.

IX CONCURS DE FOTOGRAFIA

Sota el títol de “Topada a Pinós” Ramon Soler es va emportar el primer premi amb una fotografia on es podia veure un gos i un ruc cara a cara. Es va generar un debat sobre si la fotografia complia els requisits de relació amb l’alpinisme o l’excursionisme i a on es posava el límit d’aquesta relació en les bases. El mateix autor va obtenir un tercer premi.  Amb el títol de  “Aguilles du Midí “  (Vallee Blanche) es donava el segon premi a  la fotografia de Joan Blanqué amb una espectacular imatge dels Alps suïssos .  

Un any més les fotografies presentades destacaven per la seva qualitat i bellesa en els entorns tant del país com d’altres de més llunyans.

 

Fira 2 038fFira 2 040f

Fira 2 044fFira 2 048f

Fira 2 049 (1)fFira 2 052 (1)f

 

Glòria Borralleres UEPrats

 

Casament D'ALÇADA

El passat dissabte dia 3 d’Agost, uns quants membres de la  Unió Excursionista de Prats i alguns companys també assidus a les diferents caminades que es fan des de la UEP, vàrem tenir el plaer d’acompanyar a la Montse i en Sendo (membres també de la Unió Excursionista a un dels dies més importants de la seva vida: EL SEU CASAMENT !!!

El lloc, però, una mica inusual : al Refugi del Niu de l’Àliga  situat al cim de la Tossa D’Alp, a 2.537mts. Dins el terme municipal de la Molina, a la Cerdanya. Aquest refugi  és també  l’entrada de la ruta dels 8 refugis del Parc Natural Cadí-Moixeró “Cavalls del vent”.

Hi van haver vàries estratègies per tal que els convidats arribessin al lloc de l’acte: telecabina, que et deixa a la cota 2.340 i també 4x4.  Però nosaltres vam decidir caminar sortint des del Mirador de L’Orri. La meteorología va regalar als nuvis el millor moment del dia des que vàren arribar, perquè a primera hora del matí els llamps , trons i pluja omplien el cel, però més tard el vent va fer una bona neteja i fins i tot el vent  va deixar que la cerimònia es pogués portar a terme en les millors condicions.

A sota un parell de fotos de record d’aquest dia tant especial per aquesta parella també tant especial . ENHORABONA !!!!!

 

casamentA

 

casamentB

Texte: Maribel

Fotos : Montse Argerich

 

 
Pàgina 1 de 2
Estas a: Inici Noticies